Korisnički alati

Site alati


2017:studenti:djuric:projektni_zadatak

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
Novija izmjena
Starija izmjena
2017:studenti:djuric:projektni_zadatak [2017/06/27 16:20]
dmalic
2017:studenti:djuric:projektni_zadatak [2023/06/19 18:11] (trenutno)
Redak 14: Redak 14:
  
 ====== Ciljevi projekta ====== ====== Ciljevi projekta ======
 +
 +<font 14px/​inherit;;​inherit;;​inherit>​Sustav će moći detektirati prepreke koje se nalaze području glave i ramena korisnika. On mora signalizirati korisniku zvučnim signalima detekciju prepreke i to frekvencijom i jačinom zvuka korisnika informirati o udaljenosti iste. Ideja je da se na temelju</​font><​font 14px/​inherit;;​inherit;;​inherit>​detek</​font>​cije koraka piezo senzorima izračunava brzina hoda koja se koristi pri određivanju daljine fokusa. U tu svrhu treba ugraditi i potenciometar kojim će se moći odrediti duljina koraka za pojedinog korisnika te i to uključiti u izračun brzine hoda. Također taj isti potenciometar može služitit osobi za produljenje fokusa pri nepromijenjenoj brzini hoda. Koraci koji ujedno opisuju dijelove sustava su:
  
   - Povezati ultrazvučni senzor za udaljenost, piezo senzore za detekciju brzine hoda, potenciometar i slušalice s Arduinom. Sve povezati preko utične pločice, dodati odgovarajuće otornike.   - Povezati ultrazvučni senzor za udaljenost, piezo senzore za detekciju brzine hoda, potenciometar i slušalice s Arduinom. Sve povezati preko utične pločice, dodati odgovarajuće otornike.
Redak 26: Redak 28:
 ====== Resursi ====== ====== Resursi ======
  
-Sustav će se ostvariti na Arduino platformi, uz korištenje ultrazvučnih senzora i ostale opreme navedene u dokumentacijij.+Sustav će se ostvariti na Arduino platformi, uz korištenje ultrazvučnih senzora, piezo senzora, zvučnika ​i ostale opreme navedene u dokumentacijij.
  
 ====== Ograničenja ====== ====== Ograničenja ======
2017/studenti/djuric/projektni_zadatak.1498573240.txt.gz · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:10 (vanjsko uređivanje)