Korisnički alati

Site alati


2017:studenti:tkovacevic:projektni_zadatak

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
Novija izmjena
Starija izmjena
2017:studenti:tkovacevic:projektni_zadatak [2017/06/28 19:50]
mmatijascic [Komunikacija s vanjskim sustavima]
2017:studenti:tkovacevic:projektni_zadatak [2023/06/19 18:11] (trenutno)
Redak 62: Redak 62:
 **Uloga na projektu** **Uloga na projektu**
  
-U sklopu projekta ostvario sam organizaciju i implementaciju glavnog i prekidnog programa. U glavnom programu organizirao sam korisnike, kao i njihove strukture i preferirane parametre koji ih karakteriziraju. Struktura je ostvarena tako da svaki pojedini ​korsnik ​bude definiran ​sa preferiranim vrijednostima svih mjerenih vrijednosti, ​korisnickim ​ID-em, te zastavicom ​pristunosti ​u prostoriji.+U sklopu projekta ostvario sam organizaciju i implementaciju glavnog i prekidnog programa. U glavnom programu organizirao sam korisnike, kao i njihove strukture i preferirane parametre koji ih karakteriziraju. Struktura je ostvarena tako da svaki pojedini ​korisnik ​bude definiran ​preferiranim vrijednostima svih mjerenih vrijednosti, ​korisničkim ​ID-em, te zastavicom ​prisutnosti ​u prostoriji.
  
-Osim toga, sintetizirao sam čitanje sa svih senzora koje su kolege inicijalizirali,​ njihov matrični zapis te računanje srednje vrijednosti za svakog od njih u predodređenim ciklusima. Senzori su u matrici organizirani prema prethodno definiranoj enumeraciji. Svaki od senzora posjeduje svoj jedistveni ​ID. Vrijednosti senzora ​usvježavaju se svakim ​prolakom ​kroz glavnu petlju programa, dok se njihov ​prosijek ​računa svakih nekoliko ciklusa (inicijalno u programu predodređeno 10, točnije - podaci sa senzora dostupni su i osvježeni svakih 10 sekundi).+Osim toga, sintetizirao sam čitanje sa svih senzora koje su kolege inicijalizirali,​ njihov matrični zapis te računanje srednje vrijednosti za svakog od njih u predodređenim ciklusima. Senzori su u matrici organizirani prema prethodno definiranoj enumeraciji. Svaki od senzora posjeduje svoj jedinstveni ​ID. Vrijednosti senzora ​osvježavaju se svakim ​prolazom ​kroz glavnu petlju programa, dok se njihov ​prosjek ​računa svakih nekoliko ciklusa (inicijalno u programu predodređeno 10, točnije - podaci sa senzora dostupni su i osvježeni svakih 10 sekundi).
  
-U glavnom se programu još nalazi izračun PMV i PPD vrijednosti,​ na temelju prethodno izračunatih ​prosijeka ​vrijednosti svih senzora, dok je ažuriranje aktuatora, te slanje svih podataka na web server u stvarnom vremenu ostvareno preko Wemos D1 Mini Pro modula. Komunikaciju ​sa modulom ​ostavarili ​su kolege. U prekidnom programu napravio sam parsiranje primljenih podataka s tipkovnice, tako da svaki uneseni znak ispisujem na LCD-u, te ga učitavam u glavnom programu, te nakon pritiska predodređene tipke, spremam unesenu vrijednost u potrebu varijablu.+U glavnom se programu još nalazi izračun PMV i PPD vrijednosti,​ na temelju prethodno izračunatih ​prosjeka ​vrijednosti svih senzora, dok je ažuriranje aktuatora, te slanje svih podataka na web server u stvarnom vremenu ostvareno preko Wemos D1 Mini Pro modula. Komunikaciju ​modulom ​ostvarili ​su kolege. U prekidnom programu napravio sam parsiranje primljenih podataka s tipkovnice, tako da svaki uneseni znak ispisujem na LCD-u, te ga učitavam u glavnom programu, te nakon pritiska predodređene tipke, spremam unesenu vrijednost u potrebu varijablu.
  
 Kreiranje novih korisnika, ažuriranje postojećih i brisanje korisnika ostvareno je pritiskom tipke na dijelu korisničkog sučelja koje se nalazi na tipkovnici. Kreiranje novih korisnika, ažuriranje postojećih i brisanje korisnika ostvareno je pritiskom tipke na dijelu korisničkog sučelja koje se nalazi na tipkovnici.
2017/studenti/tkovacevic/projektni_zadatak.1498672243.txt.gz · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:10 (vanjsko uređivanje)