Ivan Michel Antolović

Svrha sustava

„Sustav odobrenja pristupa sobi“ obavlja automatsko zaključavanje i otključavanje digitalnih vrata sobe određene osobe. Sustav preuzima zadaću i brigu o mogućim krađama iz sobe, povrede privatnosti i smanjuje intelektualni i fizički napor osobe kojoj soba pripada.

Na što se sustav odnosi

Sustav se odnosi na sigurnost. Po potrebi, mogu se podesiti različite opcije za slučaj kada je osoba u sobi i kada osoba nije prisutna u sobi. Sustav zaključava i otključava vrata na temelju prepoznatog lica.

Funkcije sustava

Sustav zaključava sobu kada u njoj nitko ne obitava. Kada se pojavi osoba na ulazu, on pretražuje bazu fotografija te računa koreliranost između snimljene fotografije i neke iz baze. Kada sustav pusti osobu u sobu, osoba u sobi može odrediti novu bazu fotografija ili odrediti da vrata budu uvijek otvorena.

Podsustavi od kojih se sastoji

Očekivana interakcija s drugim sustavima

Očekivana interakcija s ukućanima

Način prezentacije sustava

Ukućani se ne će trebati brinuti hoće li ima netko čitati njihov tajni dnevnik. Isto tako, neće biti brige hoće li im netko upasti u sobu u neočekivanom trenutku bez da zaključavaju sobu. Sve će se to odvijati automatski.