Sadržaj

Svrha projekta

Utičnica koju je moguće uključiti i isključiti pomoću poziva ili slanja SMS-a na mobilni telefon. Sustav bi omogućio paljenje i gašenje uređaja na jednostavan način na daljinu. Korisnici više ne bi imali osjećaj da su zaboravili isključiti neki od aparata, a mogli bi ih i uključiti prije dolaska (npr. hladnjak, rasvjetu u dvorištu…).

Korisnici projekta

Vlasnici nekretnina koje nemaju dostupan internet i telefonsku liniju.

Ciljevi projekta

Pozivom na mobilni telefon pomoću DTMF metode pritiskom na određene tipke uključiti ili isključiti utičnicu (razvodnu letvu). Mobitel je spojen s mikrokontrolerom preko DTMF modula koji je povezan s mobitelom preko AUX-a.

Slanjem SMS poruke na isti mobitel uključiti ili isključiti utičnicu. Mobitel i mikrokontroler bi također bili spojeni pomoću Bluetooth sučelja te bi mikrokontroler tako mogao čitati i slati poruke.

Sustav bi dao povratnu informaciju slanjem poruke na mobitel s kojeg je pristigao SMS ili pomoću govornog automata (IVR).

Resursi

Ograničenja

Broj uređaja koji se mogu priključiti na razvodnu letvu je ograničen. Nije moguće uključiti ili isključiti svaki uređaj zasebno, svi koji su spojeni na razvodnu letvu su u istom stanju.

Komunikacija s ostalim podsustavima

Nije predviđena komunikacija s ostalim podsustavima.

Komunikacija s vanjskim sustavima

Predviđena je komunikacija s telefonom i mobitelom preko kojih će sustav primati naredbe.

Plan projekta

Datum Očekivani rezultat
15.04.2016. Proučena i prikupljena potrebna oprema
03.06.2016. Izrađen i testiran sustav
05.06.2016. Završena dokumentacija
08.06.2016. Dovršena prezentacija i video snimka