Korisnički alati

Site alati


2013:dobrenic_nikolina:prezentacija

Pametna vrata

Svrha sustava

„Pametna vrata“ je sustav za otvaranja vrata pomoću digitalnog ključa. Projekt je dio većeg projekta „Pametna kuća“ čija je osnovna ideja automatizirati i pritom olakašati razne aspekte čovjekove svakodnevice. Ovim projektom omogućuje se ulazak u kuću ili zgradu unosom sigurnosne lozinke putem tipkovnice. Moguće je otključati vrata iz Centralnog sustava upravljanja koji je spojen s vratima Ethernetom. Prednost je brzo i jednostavno otključavanje vrata bez potrebe za posjedovanjem i traženjem odgovarajućeg ključa. Svaki korisnik ima jednistveni kojim otključava sva vrata kojima ima pristup

Na što se sustav odnosi

Arduino mikrokontroler zajedno s ulaznim i izlaznim jedinicama čini jedinstveni sustav. Ulazna jedinica je tipkovnica, a izlazne jedinice su LED diode i zvučnik. Tipkovnicom se unosi lozinka koju mikrokontroler provjerava te šalje povratnu informaciju na izlazne jedinice. Cijeli sustav je prikazan slikom.

Ciljevi

Glavni cilj projekta je omogućiti korisniku otvranja vrata unosom lozinke. Osim toga, cilj je korisniku omogućiti:

  • upis nove lozinke putem tipkvnice
  • brisanje lozinke putem tipkovnice
  • udaljeno upravljanje Centralnim sustavom upralvjanja
  • odabir načina rada na tipkovnici

Očekivana interakcija s drugim sustavima i ukućanima

Sustav funkcionira kao samostalan sustav. Planirano je povezivanje sa Centralnim sustavom upravljanja te tako omogućiti korisniku bolju, jednostavniju i bržu upotrebu sustava. Korištenjem tipkovnice otvaraju se vrata, upisuju se nove lozinke te brišu postojeće.

Prezentacija sustava

Kao konačni proizvod bit će predstavljen uređaj koji otvara vrata kad se unese ispravna lozinka, te koji omogućuje upis i brisanje lozinke sa tipkovnice.

2013/dobrenic_nikolina/prezentacija.txt · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:11 (vanjsko uređivanje)