Korisnički alati

Site alati


2015:ivan_lasic:projektni_zadatak

Ovo je stara izmjena dokumenta!


Svrha sustava

Omogućiti ukućanima jednostavno upravljanje temperaturom tople vode. Sustav je korsitan jer u željenom trenutku osigurava toplu vodu, samim time štedi se na energentima.


Na što se sustav odnosi

U skladu sa željama i potrebama ukućana sustav kontrolira temperaturu tople vode.

Funkcije sustava

Korisniku je, preko web aplikacije, omogućeno upravljanje temperaturom tople vode. Temperature je moguće programirati za čitav tjedan unaprijed. Količina vode, njezina trenutna temeperatura i snaga grijača u svakom trenutku bi bila poznata, pa bi se na osnovu toga korisniku dala informacija o vremenu potrebnom za zagrijavanje.

Podsustavi od kojih se sastoji

  • mikrokontroler
  • ​temperaturni senzor
  • ​grijač
  • web aplikacija

Očekivana interakcija s drugim sustavima

Povezivanje sustava sa bilo kakvim grijačom u kući, te upravljanje istim preko web aplikacije.

Očekivana interakcija s ukućanima

Sustav će komunicirati sa ukućanima preko web aplikacije kojoj će biti moguće pristupiti sa bilo kojeg mjesta koje ima mogućnost spajanja na internet. Koristeći aplikaciju korsnik je u mogućnosti namjestiti željenu temperaturu tople vode u trenutku koji zaželi. Također korisniku će biti omogućeno postavljanje temperature kroz čitav nadolazeći tjedan.

Način prezentacije sustava

U spremnik s vodom postaviti temepreturni senzor i grijač. Spojiti ih na mikrokontroler, te preko web aplikacije postaviti temperaturu veću za par stupnjeva od trenutno očitane. Očitati temperaturu vode nakon određenog vremena.

2015/ivan_lasic/projektni_zadatak.1429703077.txt.gz · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:10 (vanjsko uređivanje)