Korisnički alati

Site alati


2015:matea_mihalj

Ovo je stara izmjena dokumenta!


Opis sustava:

Sustav služi za regulaciju temperature u kući na temperaturu koju korisnik postavi. Prvotna ideja je bila iskoristivost Sunčeve energije. Nisam sigurna koliko je to ostvarivo s obzirom na cijenu fotoćelija.

Sustav bi se još sastojao od dva temperaturna senzora, jedan bi mjerio temperaturu vani a drugi u kući. Korisnik odabere temperaturu koju želi u kući. Mikrokontroler bi upravljao radijatorima u kući, odnosno palio/gasio ih dok se ne postigne željena temperatura.

Svrha sustava:
Sustav bi olakšao upravljanje osnovnim funkcijama TV-a. Također bi omogućio bilo kakvo upravljanje ljudima koji iz nekog razloga ne mogu koristiti klasični daljinski upravljač (ozljeda, bolesti tipa Alzheimer).

Svrha sustava:

Iskoristivost obnovljivih izvora energije i regulacija temperature u kući tako da uvijek bude ugodno za njene stanare. S obzirom na godišnje doba željena temperatura se može podešavati.

Na što se sustav odnosi:
U skladu s temperaturom koju odabire korisnik temperatura se održava konstantnom, bez potrebe razmišljanja korisnika npr. kada treba upaliti grijanje da se kuća zagrije..

Funkcije uređaja:

Mjerenje vanjske temperatre

Mjerenje unutarnje temperature

Skladištenje Sunčeve energije i njeno iskorištavanje za grijanje

Podsustavi od kojih se sastoji:

Dva termometra, jedan mjeri vanjsku temperaturu a drugi temperatu u kući

mikrokontroler

Očekivana interakcija s drugim sustavima:
Intererakcija sa sustavom pametno grijanje za postojeće radijatore.

Očekivana interakcija s ukućanima:
Sustav je zamišljen kao jednostavan način regulacije temperature, da korisnik ne mora razmišljati kada upaliti, pojačati, smanjti grijanje.

Način prezentacije sustava:

2015/matea_mihalj.1427966965.txt.gz · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:10 (vanjsko uređivanje)