Korisnički alati

Site alati


2015:stephanie_jakopec

Ovo je stara izmjena dokumenta!


Opis sustava:

Sustav koji će detektirati ulazak osobe u garažu, te ako postoji kretanje u garaži to kretanje dojaviti korisniku preko email-a (npr. Gmail). Izabrana je dojava preko email-a zato što korisnik može lako provjeriti svoju poštu (stolna računala, laptopi) neovisno o svom pametnom telefonu (u slučaju prazne baterije na mobitelu ili gubitka uređaja nije ograničen samo na jedan uređaj).

Svrha sustava:

Svrha ovog sustava je korisnicima koji posjeduju više automobila omogućiti da u njihovoj odsutnosti sa posjeda mogu efikasno kontolirati da li je netko od ukućana pokušao bez dopuštenja voziti njihovog limenog ljubimca. U toj obavijesti korisnik će dobiti sliku trenutne situacije garaže kada je detektiran pokret kako bi znao točno tko je ušao bez dozvole. Isto tako ovaj sustav može poslužiti tome da se prepozna i ako je neki provalnik ušao u garažu pa korisnik onda može dalje alarmirati nadležne službe.

Na što se sustav odnosi:

Sustav “Ne dirajte mi auto” se odnosi na detekciju neovlaštenog ulaska u garažu i dojavu korisniku na njegov email o anomalijama u garaži.

Funkcije sustava:

Sustav pridonosi tome da neovlaštene osobe budu spriječene u pokušaju uzimanja i vožnje automobila, te spriječavanje moguće krađe i oštećenja vozila.

Podsustavi od kojih se sastoji:

-senzor pokreta

-SBC

-kamera

Očekivana interakcija s drugim sustavima:

Kada bi na vratima garaže postojala neka pametna brava moglo bi se napraviti da ona automatski zaključala vrata čim netko uđe u garažu, moguće možda u kasnijim projektima (uporaba “Kuc-kuc brave eventualno). Moguće se možda povezati sa kolegom Šurinom te slati podatke na Tweeter, a on pokrete iz kuće na email.

Ovaj sustav nije zamišljen da bude gateway drugim sustavima, već samo da prati situaciju u garaži, te je neovisan o sustavima koji se bave kontrolom rasvjete, grijanja itd. u kući.

Očekivana interakcija s ukućanima:

Sustav doprinosi sigurnosti i nadzoru ukućana. Naime, ako maloljetno dijete ili starija osoba koji više nisu sposobni upravljati automobilom ipak žele po tajno voziti auto, njihov naum se vrlo brzo može zaustaviti upravo ovim načinom kontrole garažnog prostora. Pozitivna nuspojava ovog sustava je i spriječavanje provalnika u zlonamjernom postupku. Osoba “uljez” neće biti svjesna tog nadzora pošto je sustav sakriven u nekom dijelu garaže i ima tihu signalizaciju, tj. šalje email korisniku.

Način prezentacije sustava:

2015/stephanie_jakopec.1427966708.txt.gz · Zadnja izmjena: 2016/04/01 15:04 (vanjsko uređivanje)