Korisnički alati

Site alati


2015:stephanie_jakopec:projektni_zadatak

Ovo je stara izmjena dokumenta!


Svrha projekta

Svrha ovog sustava je korisnicima koji posjeduju više automobila omogućiti da u njihovoj odsutnosti sa posjeda mogu efikasno kontolirati da li je netko od ukućana pokušao bez dopuštenja voziti njihovog limenog ljubimca. U toj obavijesti korisnik će dobiti sliku trenutne situacije garaže kada je detektiran pokret kako bi znao točno tko je ušao bez dozvole. Isto tako ovaj sustav može poslužiti tome da se prepozna i ako je neki provalnik ušao u garažu pa korisnik onda može dalje alarmirati nadležne službe.

Korisnici projekta

Vlasnici automobila.

Ciljevi projekta

Detekcija neovlaštenog ulaska u garažu i dojava korisniku na njegov email o anomalijama u garaži. Sustav pridonosi tome da neovlaštene osobe budu spriječene u pokušaju uzimanja i vožnje automobila, te spriječavanje moguće krađe i oštećenja vozila.

Resursi

-senzor pokreta -SBC: Raspberry Pi -kamera

Ograničenja

-u tijeku

Komunikacija s ostalim podsustavima

Kada bi na vratima garaže postojala neka pametna brava moglo bi se napraviti da ona automatski zaključala vrata čim netko uđe u garažu, moguće možda u kasnijim projektima (uporaba “Kuc-kuc brave eventualno). Moguće se možda povezati sa kolegom Šurinom te slati podatke na Tweeter, a on pokrete iz kuće na email. Ovaj sustav nije zamišljen da bude gateway drugim sustavima, već samo da prati situaciju u garaži, te je neovisan o sustavima koji se bave kontrolom rasvjete, grijanja itd. u kući.

Komunikacija s vanjskim sustavima

-preko email-a

Plan projekta

-u tijeku

2015/stephanie_jakopec/projektni_zadatak.1430063085.txt.gz · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:10 (vanjsko uređivanje)