Korisnički alati

Site alati


2016:popis_projekata

Ovo je stara izmjena dokumenta!


Pametne kuće 2015./2016.

Brainstorming:

Studentske stranice i projekti

Student Naslov projekta Kratak opis projekta Video Dokumentacija i kod
1. Ogledni Student Sustav za uživanje Omogućiti svakoj biljci u kući da uživa u svom životu i ostvari svoje potencijale.
2. Marina Babogredac Sustav za detekciju opasnosti u kupaonici Omogućava praćenje plinova (ugljikovog dioksida i ugljikovog monoksida) pri ulasku u kupaonicu te detektiranje osoba koje su u životnoj opasnosti pomoću senzora pokreta.
3. Tomislav Bačurin ARWC - automatska rasvjeta u WC-u Automatska rasvjeta u WC-u koja će biti u stanju detektirati je li netko od korisnika trenutno unutra i ovisno o tome biti upaljena ili ugašena
4. Maja Barić Baby monitor za osobe s problemima sa sluhom Pomoć gluhim i nagluhim roditeljima pri monitoriranju spavanja njihovog djeteta pomoću svjetlostnih i/ili vibracijskih znakova kad se dijete probudi.
5. Antonela Blažević Sustav za detekciju zauzetosti kupaonice Rješavanje problema bespotrebnog čekanja u redu za kupaonicu u uredima i stambenim prostorima s više ukućana.
6. Ana Burić Perilica rublja Sustav za praćenje vibracija perilice rublja i njihovim prestankom obavještavaju se stanari e-mailom
7. Bernarda Bušić Sustav za praćenje temperature vode Sustav za praćenje trenutne temperature vode preko OLED zaslona i Weba. Na Webu odabrati način rada sustava. Prilikom niske temperature upozoriti i uključiti grijač ili upravljati grijačem neovisno o trenutnoj temperaturi.
8. Vicko Čagalj Pametno zvono Sustav za pravovremeno obavještavanje ukućana o dolasku gosta na kućna vrata.
9. Alen Dražić Pametna rasvjeta Automatizacija rasvjete u ovisnosti o vanjskom svjetlu (iluminaciji) i prisutnosti osoba.
10. Ivan Franjić Pametniji klima uređaj Sustav za pravovremeno signaliziranje da je potrebno isprazniti spremnik u koji se akumulira voda iz klima uređaja te ugasiti klima uređaj kako ne bi dalje ispuštao vodu i uzrokovao izlijevanje iz spremnika.
11. Jelena Ivanković NiteLite Sustav pametne rasvjete za kretanje po mraku uz mogućnost dojave o kretanju.
12. Petra Kastrapeli Pametno ogledalo Sustav informacija korisnih pri napuštanju stambenog prostora
13. Andrej Kljajo Petković Sustav za provjeru aktivnosti kuhinjskih uređaja Brzinska provjera aktivnosti kuhinjskih uređaja
14. Kristina Ledić Poštanski sandučić Prilikom ubacivanja sadržaja u poštanski sandučić sustav putem elektroničke pošte obavještava korisnika da mu je stigla pošiljka.
15. Ivan Mandić Provjera osvjetljenja i vodovoda Provjera rasvjete i protoka te poziv tvrke odgovorne za popravak uoči kvara.
16. Mario Obradović UZD- ugođaj za događaj Sustav koji se sastoji od LED rasvjete u raznim bojama sa podesivim kombinacijama boja i intenziteta rasvjete kojima se upravlja preko mobilne aplikacije ili zvučnog signala s ciljem stvaranja ugodne atmosfere za svaku prigodu i raspoloženje
17. Vedran Olujić Automatsko praćenje i reguliranje temperature prostora Praćenje temperature prostorije korištenjem temperaturnog senzora, te slanje informacije o temperaturi preko wifi modula. Mobilno (web) upravljanje temperaturom termostata temeljenim na dobivenoj informaciji.
18. Boris Primorac Pametni prozor Sustav koji se sastoji od mikrokontrolera,senzora vlažnosti, pogona za zatvaranje/otvaranje prozora, te web aplikacije. Omogućava se automatsko zatvaranje prozora u slučaju vremenskih nepogoda, također korisniku se omogućava kontroliranje putem interneta.
19. Josip Puškar Automatsko praćenje mokrine tla i zalijevanje biljaka Sustav za praćenje mokrine tla i kontroliranje zalijevanja biljaka putem weba. Sustav bi se sastojao od mikrokontrolera, senzora za mokrinu tla te ESP8266 wifi modula.
20. Krešimir Ričković Pametna lampa Lampa koja se pali i gasi pomoću pljeskanja
21. Ivan Spasić Sustav za videonadzor (GOOMH - Get Out Of My House) Alarmni sustav za nadzor prostora, detekcija neovlaštenog ulaska u kuću pomoću pokretnih kamera te sustav kontrole putem Interneta
22. Dorijan Špikić S2U2 - Sigurna, štedljiva, upravljiva utičnica Sigurna utičnica koja je pod naponom samo kad je priključen potrošač
23. Tin Vlašić DUU/K - Daljinski upravljiva utičnica / Klet Utičnica koju je moguće uključiti i isključiti pomoću poziva ili slanja SMS poruke na mobilni telefon
24. Ivan Žagar Smart stick Sustav koji omogućava lakše kretanje kroz prostor slijepim i slabovidnim osobama
25. Tin Čvoriščec Pametni novčanik Povezivanjem novčanika i pametnog telefona Bluetooth-om omogućiti zaštitu od krađe novčanika tako da se obavijest pošalje na mobitel.
26. Ante Grgat Automatizacija zastora Sustav za automatizaciju zastora u ovisnosti o količini svjetla i temperaturi.


2016/popis_projekata.1466700626.txt.gz · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:10 (vanjsko uređivanje)