Korisnički alati

Site alati


2017:kledic:projektni_zadatak

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
Novija izmjena
Starija izmjena
2017:kledic:projektni_zadatak [2017/06/28 23:36]
kledic [Uloga na projektu]
2017:kledic:projektni_zadatak [2023/06/19 18:11] (trenutno)
Redak 4: Redak 4:
 ====== Svrha projekta ====== ====== Svrha projekta ======
  
-Sustav omogućuje detekciju rada na računalu u svrhu učenja, detekciju rada na računalu u svrhu razonode ​te detekciju presvlačenja osobe. Projekt je podsustav projekta Detektor prisustva.+Detekcija prisutnosti osoba i evidencija o njihovom broju. ​Sustav omogućuje ​detekciju i prepoznavanje prisutnosti osoba u prostoriji, ​detekciju rada na računalu u svrhu učenja, detekciju rada na računalu u svrhu razonodedetekciju presvlačenja osobe, spavanja, odmaranja, plesanja i druženja.
  
 ====== Korisnici projekta ====== ====== Korisnici projekta ======
Redak 13: Redak 13:
  
 Osmisliti način na koji će se detektirati rad na računalu te kako će se na osnovu određenih parametara odrediti koristi li osoba računalo u svrhu razonode ili učenja, kao i implementirati i testirati senzore pomoću kojih ćemo izvršiti detekciju te napisati pripadni kod. Potrebno je bilo detektirati i radnju presvlačenja osobe. Kombinacijom senzora i njihovim povezivanjem na Arduino te signalizacijom pomoću LED dioda ostvarena je detekcija rada na računalu te presvlačenja. Radnja presvlačenja uspješno je detektirana pomoću fotootpornika smještenog u ormar, a rad računalu pomoću tipkala smještenog na računalo i fotootpornika koji se nalazi na stolici. Nije jasno ostvarena distinkcija između korištenja računala u svrhu razonode i u svrhu učenja. Osmisliti način na koji će se detektirati rad na računalu te kako će se na osnovu određenih parametara odrediti koristi li osoba računalo u svrhu razonode ili učenja, kao i implementirati i testirati senzore pomoću kojih ćemo izvršiti detekciju te napisati pripadni kod. Potrebno je bilo detektirati i radnju presvlačenja osobe. Kombinacijom senzora i njihovim povezivanjem na Arduino te signalizacijom pomoću LED dioda ostvarena je detekcija rada na računalu te presvlačenja. Radnja presvlačenja uspješno je detektirana pomoću fotootpornika smještenog u ormar, a rad računalu pomoću tipkala smještenog na računalo i fotootpornika koji se nalazi na stolici. Nije jasno ostvarena distinkcija između korištenja računala u svrhu razonode i u svrhu učenja.
- 
  
 ====== Ciljevi cjelokupnog projekta: ====== ====== Ciljevi cjelokupnog projekta: ======
Redak 32: Redak 31:
   * maketa spavaće sobe   * maketa spavaće sobe
   * RTC DS1302   * RTC DS1302
- 
  
 ====== Ograničenja ====== ====== Ograničenja ======
Redak 59: Redak 57:
  
 Veliki broj senzora postavljenih po maketi sobe zahtijeva veliko i kompleksno povezivanje svakog od senzora što u praktičnoj primjeni nije poželjno i nije izvedivo. Veliki broj senzora postavljenih po maketi sobe zahtijeva veliko i kompleksno povezivanje svakog od senzora što u praktičnoj primjeni nije poželjno i nije izvedivo.
- 
  
 ====== Komunikacija s ostalim podsustavima ====== ====== Komunikacija s ostalim podsustavima ======
  
 U svrhu prilagodbe ambijenta planirano je ostvariti komunikaciju sa sustavom za upravljanje glazbom koji bi se palio/gasio prema željama korisnika. Nije ostvareno zbog nedostatka aktuatora i složenosti izvedbe, ali je ostavljena mogućnost nadogradnje. U svrhu prilagodbe ambijenta planirano je ostvariti komunikaciju sa sustavom za upravljanje glazbom koji bi se palio/gasio prema željama korisnika. Nije ostvareno zbog nedostatka aktuatora i složenosti izvedbe, ali je ostavljena mogućnost nadogradnje.
- 
  
 ====== Komunikacija s vanjskim sustavima ====== ====== Komunikacija s vanjskim sustavima ======
2017/kledic/projektni_zadatak.1498685772.txt.gz · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:10 (vanjsko uređivanje)