Korisnički alati

Site alati


2018:ivana_rozic:cijeli_projektni_zadatak

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
Novija izmjena
Starija izmjena
2018:ivana_rozic:cijeli_projektni_zadatak [2018/06/14 00:14]
irozic
2018:ivana_rozic:cijeli_projektni_zadatak [2018/06/14 10:18]
irozic [Zadatak i uloga na projektu]
Redak 77: Redak 77:
  
 Bluetooth HC-06 modul postiže serijski bežični prijenos podataka radne frekvencije od 2.4 GHz ISM koja se svrstava u najpopularniji frekvencijski pojas (tj. industrijski,​ znanstveni i medicinski pojas). Funkcija ovog modula je poslati serijskim bežičnim prijenosom podatke koje se pročitaju s RFID čitača na Arduino Duemilanove. Bluetooth HC-06 modul postiže serijski bežični prijenos podataka radne frekvencije od 2.4 GHz ISM koja se svrstava u najpopularniji frekvencijski pojas (tj. industrijski,​ znanstveni i medicinski pojas). Funkcija ovog modula je poslati serijskim bežičnim prijenosom podatke koje se pročitaju s RFID čitača na Arduino Duemilanove.
 +
 +===== Shema spajanja sustava =====
 +
 +{{:​2018:​karlo_siladi:​shema_sustava2.png?​nolink&​400x285}}{{:​2018:​karlo_siladi:​sustav_ozicenje.png?​nolink&​400x284}}
 +
 +====== Prototipno kućište ======
 +
 +Uređaj je prenosiv pa je napajanje izvedeno baterijom nazivnog napona 9V. Napredak: punjive baterije, prekidač
 +
 +Za lakše rukovanje sustav je smješten u plastično kućište. Zbog malog dometa RFID čitača isti je postavljen izvan kućišta. Također izvan se nalaze i slušalice.
 +
 +{{:​2018:​karlo_siladi:​kuciste.jpg?​nolink&​300x400|kuciste.jpg}}
  
 ====== Komunikacija s vanjskim sustavima ====== ====== Komunikacija s vanjskim sustavima ======
Redak 90: Redak 102:
 Moj zadatak na projektu bio je snimiti glasovne zapise te razviti podršku za MP3 modul DFPlayer YX5200 . Moj zadatak na projektu bio je snimiti glasovne zapise te razviti podršku za MP3 modul DFPlayer YX5200 .
  
- \\ +\\ 
-Prvobitno su snimljeni glasovni zapisi koji sadrže osnovne informacije o proizvodu očitanom RFID čitačem: naziv, količina, proizvođač,​ cijena te mjesto na kojem se proizvod nalazi u trgovini. Snimljeni su i zapisi o proizvodima na akciji i uputama o pronalasku prozivoda u trgovini. Zapisi se koriste za reprodukciju preko MP3 modula i na Android aplikaciji. Zapisi su snimljeni u besplatnom alatu Audacity.+Prvobitno su snimljeni glasovni zapisi koji sadrže osnovne informacije o proizvodu očitanom RFID čitačem: naziv, količina, proizvođač,​ cijena te mjesto na kojem se proizvod nalazi u trgovini. Snimljeni su i zapisi o proizvodima na akciji i uputama o pronalasku prozivoda u trgovini. Zapisi se koriste za reprodukciju preko MP3 modula i na Android aplikaciji. Zapisi su snimljeni u besplatnom alatu Audacity ​i izvezeni u .wav formatu.
  
 Komunikaciju MP3 modula s Arduino Duemilanove izvela sam putem UART serijske komunikacije,​ te s Arduina omogućila napajnje modula. Direktno na modul spojila sam slušalice, a u Arduino Duemilanove umetnula mikro SD karticu na koju su prethodno presnimljeni glasovni zapisi. U programskom kodu ostvarila sam inicijalizaciju modula, podešavanje glasnoće zvuka te pokretanje odgovarajućeg glasovnog zapisa na temelju oznake proizvoda očitane RFID čitačem. Dakle, kada se određeni proizvod očita RFID čitačem, na osnovu njegove oznake, preko DFPlayera reproducirat će se glasovni zapis s informacijama o proizvodu. Komunikaciju MP3 modula s Arduino Duemilanove izvela sam putem UART serijske komunikacije,​ te s Arduina omogućila napajnje modula. Direktno na modul spojila sam slušalice, a u Arduino Duemilanove umetnula mikro SD karticu na koju su prethodno presnimljeni glasovni zapisi. U programskom kodu ostvarila sam inicijalizaciju modula, podešavanje glasnoće zvuka te pokretanje odgovarajućeg glasovnog zapisa na temelju oznake proizvoda očitane RFID čitačem. Dakle, kada se određeni proizvod očita RFID čitačem, na osnovu njegove oznake, preko DFPlayera reproducirat će se glasovni zapis s informacijama o proizvodu.
 +
  
 ====== Rezultati projekta ====== ====== Rezultati projekta ======
2018/ivana_rozic/cijeli_projektni_zadatak.txt · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:11 (vanjsko uređivanje)