Korisnički alati

Site alati


2018:ivana_rozic:cijeli_projektni_zadatak

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
2018:ivana_rozic:cijeli_projektni_zadatak [2018/06/14 09:47]
irozic
2018:ivana_rozic:cijeli_projektni_zadatak [2018/06/14 10:18] (trenutno)
irozic [Zadatak i uloga na projektu]
Redak 102: Redak 102:
 Moj zadatak na projektu bio je snimiti glasovne zapise te razviti podršku za MP3 modul DFPlayer YX5200 . Moj zadatak na projektu bio je snimiti glasovne zapise te razviti podršku za MP3 modul DFPlayer YX5200 .
  
- \\ +\\ 
-Prvobitno su snimljeni glasovni zapisi koji sadrže osnovne informacije o proizvodu očitanom RFID čitačem: naziv, količina, proizvođač,​ cijena te mjesto na kojem se proizvod nalazi u trgovini. Snimljeni su i zapisi o proizvodima na akciji i uputama o pronalasku prozivoda u trgovini. Zapisi se koriste za reprodukciju preko MP3 modula i na Android aplikaciji. Zapisi su snimljeni u besplatnom alatu Audacity.+Prvobitno su snimljeni glasovni zapisi koji sadrže osnovne informacije o proizvodu očitanom RFID čitačem: naziv, količina, proizvođač,​ cijena te mjesto na kojem se proizvod nalazi u trgovini. Snimljeni su i zapisi o proizvodima na akciji i uputama o pronalasku prozivoda u trgovini. Zapisi se koriste za reprodukciju preko MP3 modula i na Android aplikaciji. Zapisi su snimljeni u besplatnom alatu Audacity ​i izvezeni u .wav formatu.
  
 Komunikaciju MP3 modula s Arduino Duemilanove izvela sam putem UART serijske komunikacije,​ te s Arduina omogućila napajnje modula. Direktno na modul spojila sam slušalice, a u Arduino Duemilanove umetnula mikro SD karticu na koju su prethodno presnimljeni glasovni zapisi. U programskom kodu ostvarila sam inicijalizaciju modula, podešavanje glasnoće zvuka te pokretanje odgovarajućeg glasovnog zapisa na temelju oznake proizvoda očitane RFID čitačem. Dakle, kada se određeni proizvod očita RFID čitačem, na osnovu njegove oznake, preko DFPlayera reproducirat će se glasovni zapis s informacijama o proizvodu. Komunikaciju MP3 modula s Arduino Duemilanove izvela sam putem UART serijske komunikacije,​ te s Arduina omogućila napajnje modula. Direktno na modul spojila sam slušalice, a u Arduino Duemilanove umetnula mikro SD karticu na koju su prethodno presnimljeni glasovni zapisi. U programskom kodu ostvarila sam inicijalizaciju modula, podešavanje glasnoće zvuka te pokretanje odgovarajućeg glasovnog zapisa na temelju oznake proizvoda očitane RFID čitačem. Dakle, kada se određeni proizvod očita RFID čitačem, na osnovu njegove oznake, preko DFPlayera reproducirat će se glasovni zapis s informacijama o proizvodu.
 +
  
 ====== Rezultati projekta ====== ====== Rezultati projekta ======
2018/ivana_rozic/cijeli_projektni_zadatak.txt · Zadnja izmjena: 2018/06/14 10:18 od irozic