Korisnički alati

Site alati


2011:josip_budulica:projektni_zadatak

Opis sustava

Svrha sustava

Svrha sustava je olakšati upotrebu audio uređaja i problem dovođenja zvuka na odredište. Također, funkcijom automatskog stišavanja glazbe kod zvonjave telefona, olakšava detekciju poziva i rješava nas truda odlaska do izvora zvuka i stišavanja ili isključivanja istog.

Funkcije sustava

Sustav omogućuje da bilo koji izvor smješten u kući može reproducirati zvuk na bilo kojem zvučniku (ili više njih) u kući emitirajući audio stream kroz IP pakete. Također, sustav automatski stišava glazbu prilikom zvonjave telefona kako ukućani ne bi propustili poziv i kako bi neometano mogli razgovarati. Moguće je i miješati zvukove više izvora zvuka na istom zvučniku koristeći različite portove za različite audio kanale.

Podsustavi od kojih se sastoji

  • audio player-i
  • zvučnici
  • Arduino mikrokontroler + Arduino ethernet shield
  • žice

Očekivana interakcija s drugim sustavima

Sustav je moguće povezati sa sustavom detekcije prisutnosti kao funkciju sviranja muzike samo u prostorijama u kojima se nalaze ukućani. Ukoliko se ta funkcija ne želi, moguće ju je isključiti pritiskom na gumb.

Očekivana interakcija s ukućanima

Ukućani mogu odabrati sa kojeg će izvora zvuka reproducirati glazbu na koji zvučnik te upravljati glasnoćom, izborom glazbe te miješanjem zvukova različitih izvora na istom zvučniku. Korisnik pomoću audio playera upravlja izborom glazbe, dok na dodatnoj upravljačkoj ploči (koja se nalazi pokraj svakog audio izvora) upravlja njenom glasnoćom i odabirom na koji će se zvučnik glazba reproducirati.

Način prezentacije sustava

Koristeći barem dva izvora zvuka i barem dva zvučnika pokazati reprodukciju svih mogućih kombinacija prespajanja. Pozivom na telefon (mobitel) pokazati ispravnost automatskog stištavanja zvuka.

2011/josip_budulica/projektni_zadatak.txt · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:11 (vanjsko uređivanje)