Korisnički alati

Site alati


2014:brainstorming1:start

Ideje s prvog Brainstorming-a:

1. Stroj za lijekove: sustav koji orgianizira lijekove za korisnika te ga upozorava na trenutak kad određeni lijek treba uzeti.

2. Mjerenje razine ugljičnog monoksida: sustav koji mjeri razinu plina te, ukoliko je potrebno, upravlja sustavima ventilacije ili prozorima u svrhu smanjenja razine plina.

3. Telefonska kontrola: Kontrola procesa u kući putem mobilnog uređaja. Primjer: navodnjavanje biljaka, izmjena zraka, upravljanje grijanjem, radom kućanskih aparata itd.

4. Pospremanje stvari: Sustav koji se brine za pospremanje različitih stvari, npr. kreveti, roba itd.

5. Razvrstavanje otpada: Pametno razvrstavanje različitih vrsta otpada.

6. Pametna smočnica: Smočnica koja sama brine za količinu namirnica. Dojavljuje ako nedostaje neka od namirnica te u svakom trenutku zna kolika je zaliha određene namirnice.

7. Kontrola klime: Sustav za daljinsko upravljanje klimatizacijskim uređajima u kući. Korisnik bi mogao putem mobilnog uređaja u svakom trenutku namjestiti željenu temperaturu i pokrenuti klimatizacijski uređaj bez obzira gdje se nalazi.

8. Briga za kućne ljubimce: Sustav koji se brine za kućne ljubimce. Osigurava im dovoljnu količinu hrane i pića.

9. Sigurnost: Pametni alarmni sustav koji razlikuje ljude od životinja. Senzori koji su raspoređeni na mjestima gdje kriminalac mora proći ukoliko uđe u kuću. Primjena osjetila koja nisu na vidljivim mjestima nego se nalaze u podu( kapacitivni senzori, tenzometri i sl.)

10. Virtualni putokazi: Sustavi koji su prvenstveno namijenjeni ustanovama kao što su fakulteti, bolnice i sl. Omogućuju korisnicima/posjetiteljima lakše pronalaženje odredišta u ustanovi.

11. Dostavni robot: Robot koji se brine za dostavu raznih stvari, npr. pošte

12. Real-time čekaonica: Sustav koji smanjuje gužve i čekanje u ustanovama. Iz podataka u stvarnom vremenu procjenjuje koliko ustanova kasni s primanjem stranki, te pomiče termine kad se stranka može primiti. Putem mobilnog uređaja sustav dojavljuje strankama o promjenama u rasporedu.

13. Vodič za korisnike: Sustav koji korisnicima olakšava korištenje usluga, ustanova ili nekih drugih stvari. Primjer: Osoba koja želi otvoriti tvrtku prvi puta se susreće s potrebnom papirologijom i postupkom osnivanja tvrtke. Sustav mu pomaže tako da ga vodi kroz cijeli postupak.

14. Alokacija prostora prema potrebi: Sustav koji rezervira prostor prema potrebama uzimajući u obzir trajanje nekog događaja, broju sudionika, izmjene u trenutnom rasporedu itd. Primjena moguća u ustanovama kao što su npr. fakulteti

15. Inteligentni računovođa: Sustav koji se brine za plaćanje računa. Osim plaćanja računa upozorava na prevelike ili premale iznose na određenim računima tako da ih uspoređuje s trenutnim iznosima u bazi podataka.

16. Kuća batler: sustav koji objedinjuje sve sustave u pametnoj kući te s njima inteligentno upravlja. Prilagođava se svim članovima koji koriste kuću te im omogućuje korištenje kuće na njima željeni način

2014/brainstorming1/start.txt · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:11 (vanjsko uređivanje)