Korisnički alati

Site alati


2016:studenti:ifranjic:projektni_zadatak

Svrha projekta

Pravovremeno signaliziranje da je potrebno isprazniti spremnik u koji se akumulira voda iz klima uređaja te ugasiti klima uređaj kako ne bi dalje ispuštao vodu i uzrokovao izlijevanje iz spremnika.

Korisnici projekta

Korisnici su svi oni koji koriste nekakve spremnike za prikupljanje vode iz klima uređaja te ih s vremena na vrijeme prazne. Osobito je korisno za ljude koji žive u stanu jer prilikom prelijevanja vode iz spremnika, koji se obično nalazi na balkonu, može doći do curenja vode po susjedovom balkonu/stanu.

Ciljevi projekta

  1. Detekcija maksimalne dozvoljene razine vode u spremniku​​​​​​
  • pokreće se signalizacija da je potrebno izliti vodu iz spremnika te komunikacija s klima uređajem
  1. Komunikacija s klima uređajem preko IR LED diode
  • jednostavna naredba, isključi

Resursi

Jezga sustava je Arduino mikrokontroler koji upravlja cijelim sustavom. Za detekciju razine vode koristi se senzor. Signalizacija je ostvarena preko LED diode, a komunikacija s klima uređajem preko IR LED.

Ograničenja

U slučaju da se preko IR LED diode klima uređaj može ugasiti samo s male udaljenosti, potrebno je koristiti dugu žicu kako bi se dioda dovela u neposrednu blizinu klima uređaja. (Estetika sustava je time djelomično narušena)

Komunikacija s ostalim podsustavima

Kolege koji svojim sustavom mogu mjeriti ili ga namjeravaju nadograditi tako da mogu mjeriti temperaturu prostorije sigurno bi mogli iskoristiti informaciju da se klima uređaj ugasio jer se zbog toga očekuje povećanje temperature u prostoriji.

Komunikacija s vanjskim sustavima

Ne predviđa se izravna komunikacija s vanjskim sustavima.

Plan projekta

2016/studenti/ifranjic/projektni_zadatak.txt · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:11 (vanjsko uređivanje)