Korisnički alati

Site alati


o_projektu

Način rada na projektu

 1. Studenti zajednički osmišljavaju projekt ili dobivaju teme od nastavnika,
 2. Svaki student sam bira svoje područje rada unutar zadane teme,
 3. Studenti razrađuju svoje osobne i grupne projektne zadatke, u skladu s uputama i gledajući primjere dobrih projektnih zadataka iz prošlih generacija
 4. Studenti prezentiraju svoje radove

Dokumentacija projekata i prezentacija rezultata

Cjelokupna dokumentacija svakog studenta, grupe ili cijelog tima vodi se na wikiju projekta, gdje svaki student ima svoj prostor u kojem treba voditi dokumentaciju počevši od projektnog zadatka. Primjeri se vide kad se pogleda dokumentacija za studenta Ogledni Student.

Za prezentaciju projekta na kraju semestra potrebno je prije termina prezentacija predati poveznicu na .zip arhivu koja sadrži direktorij oblika “iprezime” (inicijal imena + prezime jedinog ili jednog od autora iz grupe, malim slovima), koja se nalazi na https://ferhr-my.sharepoint.com (office.com) domeni repozitoriju i dostupna je javno. U direktoriju se trebaju nalaziti točno 3 datoteke:

 1. Projektna dokumentacija koja se piše na temelju ovog predloška i dodatnih uputa. (Primjeri dobrih dokumentacija: P1, P2). Datoteka s dokumentacijom mora se zvati dokumentacija.pdf. Uskladite dokumentaciju s dodatnim uputama
 2. Video materijal kojim ćete prezentirati svoj rad u trajanju od najviše 2 minute. Video materijal mora biti prilagođen osobama s oštećenjima vida ili sluha, odnosno uključivati minimalno titlove, sliku i zvuk. U materijalu mora biti objašnjen problem koji se u projektu rješavao, kako je on riješen, koje su prednosti i nedostaci tog rješenja, kome je ono namijenjeno, te koji su daljnje mogućnosti za nadogradnju. Prezentacija rada rezultata projekta također bi trebala biti uključena u snimku. Snimka mora biti u .mp4 formatu (aac audio + h264 video) i mora se zvati video.mp4. Uskladite video s dodatnim uputama.
 3. Cjelokupni kod i eventualne dodatne materijale vezan uz projekt u datoteci kod.zip.

Molimo vas da imena datoteka budu kako su zadana. Nemojte izmišljati vlastita imena datoteka, koristiti druge formate datoteka ili mijenjati mala slova u imenu u velika. Jednom kada ste pripremili materijale u skladu s ovim uputama, poveznicu na njih stavite na ovu stranicu.

Predani materijali nakon prezentacija bit će javno dostupni na ovim stranicama predmeta dokle god će postojati Internet, stoga se potrudite da vas prezentiraju onako kako mislite da je najbolje.

Komponente ocjenjivanja (individualni projekti)

Prezentacije predviđeno traju 5-10 minuta po projektu, a sastoje se od sljedećih elemenata:

 • prikazivanja videomaterijala koji predstavlja projekt,
  • video prezentacija (kvaliteta videa, audia i sadržaja) (3×10% bodova projekta),
 • demonstracije projekta uživo (10% bodova projekta),
 • te odgovaranja na pitanja kolega i nastavnika (10% bodova projekta).

Ostali elementi ocjenjivanja individualnih projekta su:

 • projektna dokumentacija (35% bodova projekta) i
 • uspješnost i opći dojam projekta (15% bodova projekta).

Komponente ocjenjivanja (grupni projekti)

Prezentacije predviđeno traju 10-15 minuta po projektu, a sastoje se od sljedećih elemenata:

 • prikazivanja videomaterijala koji predstavlja projekt,
  • video prezentacija (kvaliteta videa, audia i sadržaja) (3×10% bodova projekta, svi članovi grupe dobivaju istu ocjenu). Vdeo govori o cijelom projektu. U videu (~2 min) nije bitno prezentirati tko je što napravio. Namijenjen je širokoj javnosti i nju ne zanima tko je i koliko radio već cjelokupni projekt.
 • prezentacije projekta uživo,
  • Jedan član tima predstavlja svrhu projekta i ideju realizacije te postignuti rezultat
  • Potom svaki član tima (2-3 min po članu grupe) predstavlja svoj dio zadatka i nakon prezentacije svih članova grupe odgovara na pitanja publike i nastavnika i pokazuje projekt uživo (kada je moguće) (15% bodova projekta)
  • Po potrebi možete koristiti i PPT prezentaciju, koju u tom slučaju predajte u .zip arhivi skupa s drugim datotekama

Ostali elementi ocjenjivanja projekta su:

 • PDF projektna dokumentacija (30% bodova projekta)
  • PDF s opisom cjelokupnog projekta. Za svako poglavlje treba biti navedeno tko je napravio taj dio posla (ne tko je pisao poglavlje). Bodovanje: 10% bodova projekta za ukupno formatiranje dokuemnta i 20% za vlastiti dio (naznačiti koji je!).
 • Projektna dokumentacija na dokuwikiju. (10% bodova projekta)
  • Svaki član tima mora imati opisan cijeli projekt (sve ono što je zajedničko za cijelu grupu, smijete copy/paste, ali vodite računa da je jako dobro jer i taj dio se ocjenjuje svakome) te posebno naglašen svoj dio projekta kao i linkove na ostale kolege i njihove dijelove projekta, gdje je to u dokumentaciji potrebno.
 • uspješnost i opći dojam projekta (15% bodova projekta)

Vodite računa da jako jasno i detaljno opišete projektni zadatak, ideju rješavanja i cijelog projekta i svog zasebnog dijela, i prepreke koje ste imali i metodu kako ste ih savladali. Ova dokumentacija služi idućim generacijama i svakome iz javnosti tko bi želio ići vaši tragom i nastaviti raditi ili raditi sličan projekt.

o_projektu.txt · Zadnja izmjena: 2023/06/19 18:11 (vanjsko uređivanje)